1. Domov
  2. Pošiljanje paketov

Odkupnina

Paket lahko preko Posljipaket.si pošljete tudi z odkupnino

Ob pošiljanju paketa se lahko pošiljatelj odloči za plačilo blaga v paketu po povzetju – z odkupnino. Ta izbira je predvsem dobrodošla za vse, ki preko oglasov prodajate npr. rabljeno blago.

Plačilo po povzetju je vrsta posla, v katerem se plačilo blaga opravi v času dostave. Če kupec ne izvrši plačila ob dostavi blaga, je blago vrnjeno prodajalcu. Plačilo odkupnine je možno z gotovino ali s plačilnimi in kreditnimi karticami. Plačilo po povzetju se opravi preko družbe GLS Slovenia.

Pošiljanje z odkupnino omogoča kupcu in prodajalcu zmanjšanje tveganja goljufije ali neplačila. Kupcu se omogoči, da kupljeno blago plača ob dostavi, namesto da bi plačal vnaprej. Plačilo se izvede na družbo GLS in nato GLS posreduje sredstva nazaj pošiljatelju.

Plačilo po povzetju je priročna in dostopna možnost plačila za prejemnike, saj lahko plačujejo in prevzemajo pakete kar na domu ali na maloprodajnih mestih po vsej državi – to so GLS Paketomati in GLS Paketne trgovine.

Odkupnino za prejeti paket lahko plačate tudi s plačilnimi karticami tako GLS kurirju, kot na GLS Paketomatu in v izbrani poslovalnici – GLS Paketni trgovini.