01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

Click & Collect z GLS

Click & Collect z GLS: odlična rešitev za spletne trgovce

 

Nakupovanje je svojevrsten obred in pojav v človeški družbi. To je bil in bo tudi ostal. Nakupovanje lahko razumemo kot svojevrstni ples med ponudnikom (trgovcem) in stranko (kupcem). Ples, ki ga ne glede na vrsto prodajnega blago zaznamujejo določene zakonitosti: ponudba mora najprej pritegniti kupca, ga prepričati tudi v cenovnem pogledu, obred nakupovanja pa se (v idealnem svetu) zaključi z zadovoljnim kupcem, ki je za svoj denar dobil, kar je želel.

Vendar pa se je z vse bolj razširjenim in priljubljenim nakupovanjem v spletnih trgovinah dolgoletni obred med trgovci in njihovimi strankami nekoliko spremenil. Zakaj? V primerjavi s klasičnimi nakupi se je namreč pri nakupih preko spleta pojavil nov element – pri nakupu v spletni trgovini in nekaj ‘klikih’ z miško po računalniškem zaslonu, kupec blaga fizično ne odnese iz trgovine, ampak mora nanj počakati. Natančneje, počakati mora na dostavo blaga, ki mu jo je ob nakupu v spleti trgovini zagotovil spletni trgovec. In v kolikor dostava kupljenega blaga zamuja, ali se paket morda izgubi ali pride do naslovnika poškodovan, bo kupec namesto zadovoljstva po opravljenem nakupu občutil nezadovoljstvo, razočaranje, morda celo jezo. Zato je v svetu, v katerem je nakupovanje v spletnih trgovinah v porastu, izjemnega pomena tudi izbira načinov dostave blaga, ki jo strankam ponuja spletni trgovec.

 

»Click&Collect z GLS« zaokroži celostno ponudbo spletne trgovine

V sodobnem svetu spletnega nakupovanja tako ni pomemben ‘le’ nakup, ampak tudi dostava nakupljenega. GLS Slovenia zagotavlja podjetjem, ki se ukvarjajo s spletno trgovino in se spogledujejo s prihodnostjo, dva načina dostave, ki zadostita pričakovanjem tudi najbolj zahtevnih kupcev: Click&Collect z mrežo GLS Paketomatov in prevzem kupljenega blaga s Click&Collect v GLS Paketni trgovini. Storitvi omogočata, da podjetja naročeno pošiljko varno dostavijo kupcu kjerkoli, kadarkoli in v najkrajšem možnem času.

Ni dovolj le nakup, pomembna je tudi dostava

V sodobnem svetu prodaje se klasični način kupovanja - izberi, kupi, odnesi - vse bolj umika nakupom izberi, kupi, dostavi in prevzemi. Zato je izbira najboljšega in po meri kupcev prilagojenega načina dostave kupljenega blaga eden pomembnejših elementov za podjetja s spletno trgovino.

In GLS Slovenia ima za zanesljivo, prilagodljivo, enostavno in hitro dostavo pripravljeni odlični rešitvi: dostava z mrežo GLS Paketomatov ali prevzem v eni od 400 GLS Paketnih trgovin. Obe rešitvi smo kot prvi uvedli na slovenski trg: GLS Paketne trgovine pred tremi leti, mreža pa se je v tem času povečala na več kot 400 prevzemnih točk, ter GLS Paketomati, ki so se kot inovativna rešitev že uveljavili v našem prostoru, njihova mreža pa se le še širi.

clickcollect1.jpg clickcollect2.jpg

Za lastnike spletnih trgovin in njihovo uspešno ter dolgoročno poslovanje je zato ključnega pomena, da strankam po opravljenem nakupu zagotovijo še enostavno, dostopno, zanesljivo in po meri stranke prilagojeno dostavo kupljenega blaga.