01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

GLS in DB Schenker Logistics

GLS in DB Schenker Logistics širita partnerstvo
Skupina GLS in DB Schenker Logistics sta podpisala sporazum o strateškem partnerstvu na evropski ravni.
S podpisom omenjenega sporazuma si družbi nudita medsebojno podporo v zagotavljanju storitev prevoza. GLS se je zavezal, da bo za DB Schenker Logistics (DB SL), hčerinsko podjetje družbe DB, dostavljal pakete, medtem ko bo DB SL za GLS izvajal prevoze delnih nakladov (paletnih pošiljk).
Na podlagi sporazuma o sodelovanju, bo DB Schenker Logistics prevzel dele transportne verige in od strank prevzemal pakete s tovorom, GLS pa zagotavljal prevoz in dostavo podjetjem in njihovim končnim kupcem.
Okvirni sporazum o neizključnem in odprtem sodelovanju je bil podpisan v začetku septembra, partnersko sodelovanje pa se bo postopno začelo izvajati z januarjem 2016, in sicer najprej v Nemčiji, nato pa postopoma še po drugih evropskih državah.
Rešitev »vse v enem« v korist strankam
GLS že sodeluje s številnimi družbami za prevoz tovora in je del omrežij, ki zagotavljajo storitve na tem področju. V nekaterih državah tudi že sodeluje z DB SL, vendar pa je bilo to sodelovanje omejeno na nacionalno raven. Podpis sporazuma o sodelovanju pa GLS zdaj omogoča razširitev storitev v tem segmentu na vse stranke Evropskega gospodarskega prostora.
Stranke obeh podjetij bodo imele dostop do novih in raznolikih prevoznih/transportnih rešitev, ki jih ponudnika logističnih storitev zagotavljata tako v domačem in mednarodnem poslovanju.
Povpraševanje strank po raznolikih prevoznih in logističnih storitvah »iz enega vira« oziroma rešitvah »vse v enem« le narašča in to je tudi ključna točka, na kateri sta družbi zasnovali sodelovanje, ki ponuja dodano vrednost tako za ponudnike storitev kot tudi njihove stranke.