01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

InSight - 2015/02 Gorenje

Na obisku pri poslovnem partnerju: velenjski gigant Gorenje

V sodobnem poslovnem svetu je izjemnega pomena zanesljiv poslovni partner. Partner, s katerim je mogoče graditi dolgoročno sodelovanje, ki temelji na zaupanju in obojestranski koristi. In to je tudi temelj več kot deset let dolgega sodelovanja med GLS Slovenia in velenjskim Gorenjem, podjetjem, ki se ponaša že z več kot polstoletno tradicijo.

In ker so osebna srečanja pomemben del sodelovanja, se je ekipa GLS Slovenia odzvala vabilu predstavnikov Gorenja in si ob sproščenem druženju ogledala del proizvodnje in delovnih procesov Servisa Gorenje, s katerim tudi največ sodelujmo. V Velenju je sedemčlansko ekipo GLS Slovenia z Markom Maslakovičem, direktorjem prodaje, in Tanjo Todorovič, ki skrbi za trženje in razvoj, sprejel Matjaž Gaberšek, namestnik direktorja Servisa Gorenje.

gorenje.jpg
Po medsebojnem spoznavanju – večina prisotnih se namreč kljub sodelovanju osebno še ni srečala - je nastopil čas ogleda proizvodnih obratov. Najprej smo si ogledali obrat proizvodnje hladilnikov in pomivalnih strojev, sledil je ogled logističnega centra NAVIS, visoko-regalnega avtomatiziranega skladišča gotovih izdelkov in gospodinjskih aparatov. In nato smo se povzpeli. Na streho logističnega centra, ki velja za najvišjo stavbo v Velenju, in si ogledali veličasten razgled na Saleško dolino, ki se ob tem razprostre pred očmi obiskovalca. Popoln razgled je zastirala le oktobrska megla, ki je ovijala dolino, kljub temu pa se je bilo vredno povzpeti na vrh strehe. Morda bomo več sreče z vremenom imeli ob naslednjem obisku ...

Ob koncu obiska pa je sledil za GLS najbolj zanimiv del: ogled centralnega skladišča rezervnih delov in predstavitev sistema Voice-Picking, ki ga v Gorenju uporabljajo pri komisioniranju in pripravi pošiljk rezervnih delov. Neformalno srečanje pa je bila odlična priložnost, da sta ekipi obeh podjetij ‚tu in zdaj‘ spregovorili o odprtih vprašanjih v sodelovanju in jih s pristopom ‚tu in zdaj‘ tudi rešili. In še zanimivost: ko smo bili na strehi skladišča, smo z velike višine opazili dostavno vozilo GLS Slovenia, ki je zapuščalo območje velenjskega podjetja. Sicer pa lahko obisk v Gorenju sklenemo z besedami: poučno, koristno in tudi zabavno.