01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

Ljubljanski maraton in GLS

 
 
 

Ljubljanski maraton in GLS

GLS Slovenia malo drugače:  Nataša je predana tekačica

V podjetju GLS Slovenia smo prvenstveno zavezani cilju zanesljive in prilagodljive paketne dostave našim partnerjem. Vendar pa je podjetje GLS Slovenia še veliko več, kot ‘le’ storitev, ki smo ji predani. Za osnovim poslanstvom našega podjetja stojijo ljudje z imeni, priimki in edinstvenimi življenji. Ljudje, ki jih v prostem času navdihujejo najrazličnejša zanimanja in strasti. 

Pred oktobrskim Ljubljanskim maratonom vam predstavljamo Natašo Dornik. Del družine GLS je že desetletje, trenutno pa v podjetju prvenstveno skrbi za kontrolo kvalitete, medtem ko je v prostem času strastna tekačica. Nataša, ki je v očeh prekaljenih tekačev še začetnica, čeprav, kot sama hitro doda, se ne počuti tako, bo na letošnjem Ljubljanskem maratonu odtekla traso 21 kilometrov. Vabimo vas, da si preberete del njene navdihujoče tekaške zgodbe,  daljši pogovor pa bo objavljen v letošnji številki naše GLS revije InSight.

 

Nataša se je s tekom začela ukvarjati pred dvema letoma, po rojstvu drugega otroka.  Iskreno prizna, da je začela teči predvsem zaradi želje po izgubi telesne teže, ki jo je pridobila med nosečnostjo.

»Imam dva otroka, punčko, staro sedem let in fantka, starega dve leti. Po drugem porodu sem s težavo izgubljala pridobljene kilograme in sem razmišljala, s čim naj se ukvarjam, da bi poskrbela zase. Seveda ob upoštevanju, da je doma tudi dojenček. In sem začela teči z vozičkom. Ko je bil sin star dobrega pol leta, sem tekla dva do dva in pol kilometra. Ko pa  sem toliko napredovala, da sem lahko tekla že po pol ure -  takrat sem se tudi že vrnila v službo  - sem si prilagodila urnik tako, da sem tekla zvečer.  In to počnem še danes,« pripoveduje Nataša o nepričakovanem odkritju svoje strasti.

Morda je še bolj zgovoren podatek, da je v prvem letu od 365 dni tekla 362 dni.  »Nisem tekla le za božič, novo leto in na eni od službenih poti, ker to pač ni bilo mogoče. Sicer pa sem tekla vsak dan – v dežju, snegu,  žledu ... No, edino ob toči ne,« se tekaških začetkov živo spominja Nataša.    

Danes Nataša teče najmanj petkrat tedensko.  Na letošnjem Ljubljanskem maratonu se bo udeležila teka na 21 kilometrov. To pa bo že njena druga udeležba na tem svetovno priznanem maratonu, saj je že lani kot čista tekaška začetnica pretekla 10-kilometrsko traso. »Čeprav sem bila pripravljena že na 21 kilometrov, sem si rekla, da grem prvič na desetko,« doda v pojasnilo.

In občutki po prvi tovrstni izkušnji? »Nepopisni,« vse spomine in občutke v eno besedo strne Nataša. »Tudi zdaj ko se spominjam tega, mi gre kar na jok,« še doda. Spominja se lanskega prihoda v cilj, kjer sta jo pričakala mož in hčerka. »V istem dahu, ko sem pretekla ciljno črto, sem možu in hčerki dejala: 'Naslednje leto pa 21-tka'«. 

In res: leto je naokoli, Ljubljana pa v pričakovanju tekaškega praznika, na katerem boste v teku na 21 kilometrov lahko navijali tudi za Natašo.  Ki pa ne bo edini obraz GLS Slovenia na dogodku, kajti teka na 10 kilometrov se bo udeležila tudi ekipa GLS Slovenia. Poiščite nas v naših prepoznavnih modro-rumenih GLS majicah in se nam pridružite!

Video povabilo 

 


Mi dostavimo!

 
 
     
 
 

  

 

Delite to vsebino: Facebook LinkedIn Twitter