01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

Praznični december: med delom in druženjem

gls_ce_2.jpgPraznični december: med delom in druženjem

Praznični dnevi se bližajo z nevzdržno hitrostjo. V GLS Slovenia smo že zelo praznično razpoloženi, in to iz več razlogov.

Začnimo pri najbolj očitnem: prazniki so. Veselimo se jih. Osebno in poslovno. V prazničnem decembru tudi mi, podobno kot vi, spoštovani poslovni partnerji iz trgovskih vrst, ne počivamo. Delamo s polno paro in vašim ter našim strankam zagotavljamo, da kupljeni paketi čim hitreje pridejo v roke naslovnika. Da poslani praznični paketi čimhitreje pridejo do tistih, ki so jim namenjeni. Decembra pospešeno delamo in dostavljamo, ker, saj veste, smo GLS Slovenia: Mi dostavimo.

Med pokrovitelji konference

Preden pa postanemo povsem praznični, se vrnimo za trenutek še v mesec november. Konec novembra se je namreč na Ljubljanskem gradu odvijala konferenca o spletnem nakupovanju sMind, kjer so razglasili tudi spletnega trgovca leta 2015. GLS Slovenia ne le v besedah, ampak predvsem z dejanji podpira uveljavljanje sodobnih trendov v spletnem nakupovanju in s tem povezanih rešitev na slovenskem trgu, zato smo tudi eden od pokroviteljev dogodka. Že obstoječim in potencialnim 

gls_ce_6.jpg

poslovnim partnerjem iz sveta spletnega nakupovanja smo se predstavili na dogodku.

stl1.jpg

FOTO: Spletni trgovec leta

http://www.posljipaket.si/sl/content/spletni-trgovec-leta

Prednovoletno druženje z ekipo GLS

gls_ce_5.jpg

Na začetku decembra pa smo za vas, poslovni partnerji, v ljubljanskem Kinu Bežigrad pripravili prednovoletno druženje z GLS ekipo. Ob hrani in pijači nismo pozabili niti na obdarovanje gostov – na malce drugačen način. Darila jim ob izrečenih lepih željah nismo izročili »v roke«, ampak so ga gostje morali vzeti kar sami – iz GLS Paketomata, ki stoji pred Kinom Bežigrad. S tem smo združili prijetno s koristnim, saj smo svoje partnerje lahko obdarovali z GLS paketi presenečenja in tistim, ki še niso imeli te priložnosti, omogočili, da so sami preizkusili paketomat, slovensko inovacijo, ki si vse bolj utira pot na našem trgu.  Je pa naše druženje pred paketomatom spodbudilo kar nekaj zanimanja med lokalnimi stanovalci in na trenutke je prišlo do zanimivega prepleta med gosti na dogodku in naključnimi mimoidočimi, ki so se, vsaj nekateri, prvič srečali s paketomatom.

Poleg okusne hrane (ameriških palačink, francoskih rogljičkov, prigrizkov, ličnih sladic in ameriških hamburgerjev) ob novoletni jelki, pa smo za goste pripravili tudi dve predavanji.

V prvem je Borut Zorič, direktor GLS Slovenia, predstavil svetovne trende v spletnem nakupovanju. Kdo je novi kupec, koliko milijonov evrov je bila v letu 2014 'težka' e-trgovina v Evropi in katere države zavzemajo vodilno mesto v e-trgovini? Kaj to pomeni za spletnega trgovca in s kakšnimi logističnimi izzivi se mora spletni trgovec soočiti? Kaj je kupcu najpomembnejše pri spletnem nakupu z logističnega vidika? Odgovor na to vprašanje je preprost - kupcu sta pomembni hitrost in prilagodljivost -, pomembnejša pa je izvedba. Zorič je prikazal razlike med klasičnim modelom dostavljanja z vidika hitrosti in prilagodljivosti dostave v primerjavi s sodobnimi, FlexDeliveryService storitvami in predvsem paketomati. S 24 urno dostopnostjo vse dni v tednu namreč paketomati pomenijo nedvoumen korak naprej – za kupce in tudi spletne trgovce.

gls_ce_7.jpg

Da je bila izbira vsebine predavanja prava izbira, so pokazala tudi vprašanja poslušalcev po koncu predavanja. Srečanje je bilo koristno tudi z vidika, da so poslovni partnerji lahko dobili odgovore iz prve roke glede morebitnih pomislekov ali odprtih vprašanj na področju logistike dostav, ustvarila pa se je izmenjava mnenj in idej, saj so lahko poslovni partnerji GLS nakazali točke, ki bi iz njihovega stališča lahko pripomogla k še boljšim dostavnim storitvam GLS Slovenia.

Po kratkem premoru, v katerem so se gostje lahko posvetili druženju, paketomatu in prigrizkom, je na odru Kina Bežigrad trende na trgu zaposlovanja predstavila Petra Treven Bernat, direktorica mednarodnega podjetja Trescon, ki se ukvarja s področjem iskanja, izbora (headhuntinga) in razvoja kadrov ter organizacije v podjetjih. 

Na predavanju se je delno spogledovala s prihodnostjo in ob zavedanju, da v visokotehnološkem svetu določeni poklici izginjajo, saj jih nadomeščajo sodobne naprave, med katere, nenazadnje spadajo tudi paketomati. Kaj pričakuje nova generacija Y, ki stopa na trg dela? 

Kaj jo motivira in kaj to pomeni za delodajalce? Kako poiskati dober kader in ga zadržati? Kje je meja med naložbo v kader, stroški in dobičkom podjetja? Gre za vprašanja, ki so ključna tako za vodstvene kadre v podjetju, kot tudi same zaposlene, saj na vprašanje, kako reagirati, če vas na kavo pokliče headhunter, kdaj je morebiti čas za menjavo službe in iskanje novih izzivov, lahko odgovori le vsak sam. 

gls_ce_8.jpg

gls_ce_4.jpg

Foto: GLS in Trescon v akciji

Po koncu predavanja je bil znova čas za sproščeno druženje in tudi navezovanje poslovnih stikov. Seveda v družbi odličnih ameriških hamburgerjev in ostalih dobrot.

 

Hvala, da ste bili z nami

 

GLS ekipa se zahvaljuje vsem, ki ste si vzeli čas in se v sproščenem okolju ob dobri hrani, pijači in GLS Paketomatu družili z nami na GLS prednovoletnem srečanju v ljubljanskem Kinu Bežigrad. Prijetno nam je bilo z vami.

 

gls_ce_3.jpg