01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

Dostava vašega paketa v Evropo: Kako poteka čezmejna distribucija pošiljk v tujino

GLS dostava paketov preko AlpČez Alpe v Evropokako_posljem_paket_prek_gls_paketomata.jpg

GLS Pošlji Paket omogoča pošiljanje paketov v tujino prav vsem pošiljateljem po ugodnih cenah ne glede na količino pošiljanja in brez pogodbene vezave.

Zaupajte nam dostavo vašega tujinskega paketa

Tako podjetja kot tudi potrošniki pošljete paket z GLS tako, da izpolnite obrazec za pošiljanje, ga natisnete ter prilepite na paket. Paket oddate ali na GLS Paketomatu ali v GLS Paketni trgovini ali pa GLS kurir pride po paket na naslov.

Za izdelavo prevoznega obrazca se ni potrebno registrirati, vam pa priporočamo, da se. Registrirani uporabnik ima za naslednje pošiljanje že shranjene podatke pošiljatelja in si lahko shrani tudi podatke prejemnika, lahko si pogleda seznam poslanih paketov in jim sledi.

Vsak paket je potrebno naročiti in plačati posebej. Plačilo je možno po predračunu (npr. nakazilo iz spletne banke) ali z uporabo plačilnih in kreditnih kartic, ki omogočajo spletno plačevanje ali z vašim PayPal računom.

V ceno so že vštete vse najboljše GLS storitve:

  • Sledenje paketu na spletu
  • Zavarovanje vsebine paketa do 200€
  • Prejemnik izbere način dostave že en dan pred prvo dostavo (FDS)
  • Trije poskusi dostave in brezplačno vračilo ob zavrnitvi

 

REGISTRIRAJ SE IN ZAČNI UPORABLJATI GLS ZA DOSTAVO PAKETOV

GLS je po celotni Evropi poznan kot vodilni paketni distributer v kvaliteti dostave. GLS se lahko pohvali z zavidljivo, skoraj 90-odstotno, dostavo čezmejnih paketov v roku dveh dni od trenutka odpreme paketa.

Standardni prevozni časi nad 72 ur veljajo le še za zelo oddaljene regije, medtem ko je na vseh pomembnejših evropskih trgih paket dostavljen v 48 urah ali prej. Po vzpostavljenih cestnih povezavah po Evropi GLS vsakodnevno »pokrije« razdaljo okvirnih 140.000 kilometrov, kar je enakovredno vožnji tovornega vozila, ki je več kot trikrat obvozilo ekvator. Popolno usklajeni prevozi na dolge razdalje so prepleteni z gostim omrežjem nacionalnih distribucijskih (sortirnih) omrežij, kar omogoča nemoteno delovanje sistema. Sodobna tehnologija omogoča hitro razvrščanje paketov v sortirnih centrih, ki so hkrati vozlišče in skladišče. Skupina GLS sledi standardiziranim postopkom. To zagotavlja, da je paket vsake stranke dostavljen varno - kar velja tudi za mednarodno dostavo – in postavlja GLS za enega od vodilnih ponudnikov storitev paketne dostave v Evropi.

Evroobmočja

Evro I

Avstrija, Hrvaška, Češka republika, Madžarska, Italija, Slovaška

Evro II

Belgija, Nemčija, Luksemburg, Poljska, Nizozemska

Evro III

Bolgarija, Danska, Francija, Velika Britanija, Irska, Romunija

Evro IV

Estonija, Finska, Latvija, Litva, Portugalska, Španija, Švedska

 

 

POŠLJI PAKET ZDAJ

 

Več informacij za vas:

Cenik pošiljanja paketov na Pošljipaket.si

Nasveti za pravilno embaliranje

Kaj lahko pošljete preko GLS in kaj ne, preberite v Splošnih pogojih poslovanja ter preverite še Embargo in omejitve.

Preverite lokacije GLS Paketomatov in lokacije GLS Paketnih trgovin.

Zakaj GLS Slovenia

 

Za leto 2015 je zabeležena 8 % rast na področju mednarodne spletne trgovine (e-trgovanja), kažejo opravljene študije. To pomeni, da imajo vse večjo težo tudi odlično opravljene storitve na področju izvoza paketov.