01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

GLS Izboljšava: e-potrdila ob prevzemu paketov pri pošiljatelju

 

Predstavljamo izboljšavoImage

Ker vemo, da vam skrb za okolje veliko pomeni, redno iščemo načine, kako še bolj zmanjšati papirno poslovanje. Občasno lahko ob tem še poenostavimo poslovanje. Predloge za izboljšave iščemo tako pri naših kurirjih, poslovnih partnerjih, prejemnikih kot pri vas - naši cenjeni pošiljatelji.

Današnja izboljšava: Potrdilo o prevzemu paketov

 

Ko sedaj pride k vam GLS kurir po pakete, vedno izpolni takšno potrdilo o prevzemu (slika desno). To potrdilo je namenjeno vam. Kar nekaj pošiljateljev pa pravi, da tega potrdila ne potrebujejo. Zato smo se odločili, da ročno napisano potrdilo o prevzemu ukinemo. Pošiljatelji imate sami možnost tiska potrdila v GLS programu, kjer izdelujete prevoznice.

Image

Ob prevzemu paketov GLS kurir zabeleži z ročnim skenerjem številke paketov v naš informacijski sistem. Ostali podatki o paketu pa so v sistemu že vneseni, saj ste jih samo vnesli v program. V elektronski obliki torej že imamo seznam prevzetih paketov.

Iz spletnega programa GLS Connect Online si lahko poročilo o pripravljenih paketih pripravite v PDF ali Excel formatu.

Izberemo: → Seznam etiket → Seznam etiket 

Image

Image 

Izberemo poročilo:

→ GLS Seznam pošiljk

 

 

Image

 

Izberemo tekoči datum in kliknemo na izbiro:

→ ali želimo poročilo za Excel

→ ali v PDF formatu.

 

PDF je bolj praktičen, vendar ne omogoča urejanja oziroma brisanja paketov kadar je bila natisnjena kakšna napačna nalepka ali pa je bila natisnjena nalepka, paket pa še ni pripravljen. V takem primeru (PDF) je potrebno ročno prečrtati pakete, ki ne bodo šli v dostavo. Če se uporabi excel se lahko vrstica s takšnim paketom izbriše pred tiskanjem.

Primer PDF:

Image

Primer Excel:

Image

 

Če uporabljate lokalno nameščen program GLS Connect pa so koraki sledeči:Image

→ V osnovnem meniju izberite ikono tiskalnika

 

Odpre se okno z izbiro nastavitev poročila. Izberite »GLS seznam paketov«, tekoči datum in način tiskanja. CSV, predogled ali tiskanje:

Image

Primer izpisa: CSV za Excel (Podatki prejemkov so izmišljeni):

Image

Primer direktnega tiskanja oziroma predogleda (podatki prejemnikov so izbrisani):

Image

V kolikor pa še vedno uporabljate tudi ročne prevoznice, smo vam pripravili e-obrazec, ki ga lahko izpolnite in natisnete po potrebi. Prenesete si ga lahko tukaj.

Tako pripravljen izpis vam lahko GLS kurir tudi podpiše, če potrebujete natisnjen in podpisan dokument. Če tiskanje ni nujno potrebno, mislite zeleno in varujte okolje.