01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

GLS pridobil ameriško podjetje Postal Express za dostavo paketov čez noč

 

mi_dostavimo_0.jpg

Amsterdam, 10. April 2017

 

General Logistics Systems B.V.  (GLS)  je minuli četrtek seznanil javnost o pridobitvi ameriškega podjetja Postal Express Inc., ki zagotavlja storitve dostavo paketov čez noč.

 

Postal Express kot regionalni ponudnik storitev KEP (kurirske, ekspresne in paketne storitve) dostav paketov čez noč deluje v zveznih državah Washington, Oregon in Idaho. Podjetje zagotavlja storitve dostave paketov čez noč predvsem za stranke B2B v številnih panogah. Zadnja pridobitev GLS sledi nakupu - tudi ameriškega  - podjetja Golden State Overnight Delivery Service Inc. (GSO) oktobra 2016.

 

Rico Back, izvršni direktor Skupine GLS, je ob tem dejal: „Pridobitev podjetja Postal Express je v skladu s strategijo GLS premišljenega in osredotočenega geografskega širjenja.“

 

Za nakup 100 % deleža v podjetju Postal Express je GLS odštel 13,3 milijona ameriških dolarjev oziroma približno 12,5 milijona evrov. Podjetje se za namene finančnega poročanja konsolidira (uskupini) z GLS, sicer pa deluje kot ločena enota. Podjetje Postal Express je ob zaključku leta, na dan 31. decembra 2016, izkazovalo prihodek v okvirni višini 42 milijonov ameriških dolarjev in dostavilo okoli 8,7 milijona paketov.

 

O Skupini GLS:

 

GLS, General Logistics Systems B.V. (s sedežem v Amsterdamu), zagotavlja zanesljive, kvalitetne storitve dostave paketov za več kot 220,000 strank po Evropi in ponuja logistične storitve ter ekspresno dostavo. “Vodilni v logistiki dostave paketov v Evropi” je vodilo, ki mu sledi GLS, kar vključuje tudi skrb za trajnost kot eno temeljnih vrednot razvoja. S pomočjo lastniških in partnerskih podjetij Skupina zagotavlja pokritost omrežja v 41 evropskih državah in štirih ameriških zveznih državah ter je globalno povezana s pogodbenimi dogovori. GLS ima na razpolago 51 sortirnih točk in več kot 700 skladišč. Z razvejanim cestnim omrežjem je GLS eden vodilnih ponudnikov storitev paketne dostave v Evropi. GLS ima približno 14,000 zaposlenih in 20,000 vozil, ki dnevno skrbijo za dostave paketov. V finančnem letu 2015/16 je GLS prepeljal 431 milijonov paketov in dosegel prihodke v višini 2,2 milijarde evrov.

 

 

O Postal Express

Po ustanovitvi leta 1985 Postal Express ponuja storitve dostave preko noči na območju pacifiškega severozahodnega območja ZDA. Stranke Postal Express so za konkurenčne cene deležne storitev visoke kakovosti, ki vključujejo možnost kasnejšega pobiranja paketov in tudi siceršnje visoko stopnjo prilagajanja potrebam strank. Podjetje Postal Express s približno 400 zaposlenimi upravlja 15 sortirnih centrov.   

 

 

Več informacij: gls-group.eu

 

Tanja Todorović, Marketing and Development GLS Slovenia
041 211 200 ali tanja.todorovic@gls-slovenia.com