01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

GLS pripoveduje svojo zgodbo

 

Kako je bila ustvarjena Skupina GLS? O dogodkih, ki so pripeljali do rojstva Skupine GLS, v dokumentarnem filmu odkrito, živahno in iz srca spregovorijo ljudje, ki so bili tedaj sodelovali pri ustvarjanju zgodbe. Besedo dobi tudi nova generacija v GLS, ki opiše, kako vidijo GLS danes in kako v prihodnosti.

Ključne odločitve, osebni spomini pomembnih pogovorov, vpogledi v zakulisno dogajanje in anekdote gradijo zgodbo o GLS, ki na tak način še nikoli ni bila povedana. Dokumentarni film, ki traja 30 minut, je tudi vizualno bogat in vključuje številne kratke izjave s spremljajočimi starejšimi in novejšimi posnetki.

zgodba_gls_skupine_1.png

Kot med drugimi pripoveduje Wolfgang Dorn, ki je bil od leta 1989 vodja skladišča, začetki segajo v čas podjetja German Parcel: »Tedaj smo v skladišču delali trije ljudje, kar dejansko pomeni, da je vsak delal vse. In nenadoma je 240 paketov naraslo na 1000, 2000, 3000 in potem na 4000 - včasih se je to zgodilo skoraj preko noči.« 

Sčasoma so se vse bolj jasno oblikovali razmisleki o smeri razvoja omrežja podjetja General Parcel. Rico Back se spominja: »V Španiji nisem želel le dostavnega partnerja kot drugi, ampak sem želel Špancem dati možnost dostave po celotni Evropi.« Kar se je v tistem času začelo kot ideja o novem omrežju, se je razvilo v evropski sistem.

zgodba_gls_skupine_2.png

Mednarodni razvoj Skupine se je začel pospešeno odvijati z letom 1999, ko je britanski Royal Mail postal edini delničar in je bil ustanovljen GLS. V dokumentarnem filmu o tem obdobju govorita dva tedanja direktorja, ki prihajata iz Velike Britanije. Film vključuje tudi izjave vodstvenega kadra GLS različnih držav, ki delijo svoja mnenja o podjetjih, ki jih vodijo, in celotni Skupini danes.

zgodba_gls_skupine_3.png

Vas film zanima? Potem se obrnite na tanja.todorovic@gls-slovenia.com .