01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

Mednarodna dostava

 

Storitev čezmejne dostave paketov v 24 ali 48-urah omogoča gosta mreža nacionalnih hčerinskih podjetij Skupine GLS in njihovih partnerjev. Na področju izvoza namreč neposredne mednarodne transportne povezave v številnih primerih prinesejo prihranek časa.

V času, ko je GLS po Evropi še vzpostavljal cestno omrežje, je o njej že razmišljal kot o regiji z izoblikovanimi čezmejnimi povezavami med različnimi ekonomskimi področji. To se zdaj odraža tudi v tranzitnih časih. Standardni prevozni časi nad 72 ur veljajo le še za zelo oddaljene regije, medtem ko je na vseh pomembnejših evropskih trgih paket dostavljen v 48 urah ali prej. GLS se lahko pohvali z zavidljivo, skoraj 90-odstotno, dostavo čezmejnih paketov v roku dveh dni od trenutka odpreme paketa.

mednarodna_dostava.png

Mednarodna dostava naslednji dan

Za številne sosednje države in obmejna področja je storitev dostave lahko še hitrejša. Primer: rezervni avtomobilski deli iz Francije so v Belgijo dostavljeni v 24 urah. Podobno velja za igrače, ki potujejo med Portugalsko in Španijo, in tudi za kuhinjsko opremo, ki potuje med Madžarsko in Slovaško. GLS dostavlja pakete in palete tudi po državah Beneluksa v sicer njihovem nacionalnem standardnem tranzitnem času, ki znaša 24 ur. 

Povezave, ki omogočajo dostavo že naslednji dan, potekajo tudi med severom Nemčije in Avstrijo ter med špansko regijo Katalonijo in Francijo. Število regij, v katerih je paket dostavljen naslednji dan, pa se le še veča. Večina paketov, ki so poslani znotraj vzhodnoevropske regije (Madžarska, Češka, Slovaška, Slovenija, Hrvaška in Romunija), so zdaj dostavljeni istega dne, kot so odposlani.

»Naše stranke v določenem obsegu delujejo mednarodno - kar je odvisno od njihovega sedeža - in s tem  opredeljujejo evropsko ekonomsko regijo«, pravi Saadi Al-Soudani, generalni direktor za mednarodno poslovanje GLS. 

Primer: za pošiljatelja v danskem Københavnu je popolnoma običajno, da so paketi v švedski Malmoe ali na jug Švedske dostavljeni enako hitro kot paketi, ki potujejo do Koldinga ali Aarhusa. »Nacionalne omrežne strukture smo sistematično dopolnili s strateško nameščenimi regionalnimi sortirnimi točkami, ki nam znotraj teh ekonomskih regij omogočajo razporeditve paketov, ki segajo preko meje. Pospešujemo tranzitne čase do teh regionalnih sortirnih točk, in sicer s povečanjem števila specifičnih neposrednih prevozov, s čimer posledično dosežemo čezmejne dostave že naslednji dan.«

mednarodna_dostava_2.png

 

Razlika med ekspresno in običajno dostavo paketov

Pri vprašanju tranzitnega časa v številnih evropskih regijah praktično ni razlike med dostavo paketa in ekspresno dostavo. Saadi Al-Soudani pojasnjuje razlike med obema storitvama: »Za notranjo in mednarodno dostavo paketov veljajo standardni tranzitni časi. Vendar pa z ekspresno dostavo zagotavljamo dostavo naslednjega dne – in na željo strank tudi do točno določene ure, denimo do 8. ali 9. ure.«

Za oba načina dostave je samoumevno skrbno ravnanje s paketom. GLS je edino podjetje za dostavo paketov, ki znotraj osnovno podanih dostavnih možnosti ponuja posebne rešitve za majhne in lomljive pakete, ki ne presegajo teže dveh kilogramov. Vsi paketi, ki so poslani s storitvijo EuroBusinessSmallParcel, se sortirajo ločeno in se prevažajo v posebnih GLS vrečkah. To posledično pomeni, da bo majhen delček elektronike dosegel končni cilj kjerkoli v Evropi enako varno kot večji paket, ki je poln ženskih torbic.

 

 

Za leto 2015 je zabeležena 8 % rast na področju mednarodne spletne trgovine (e-trgovanja), kažejo opravljene študije. To pomeni, da imajo vse večjo težo tudi odlično opravljene storitve na področju izvoza paketov.