01 500 11 90
Prijava
01 500 11 90

ShopReturnService - Pošlji paket nazaj

 

Storitev GLS ShopReturnService je bila lansirana z namenom, da spletnim trgovcem, ki preko spletnih trgovin prodajajo specifične artikle pri katerih kupec v naprej ne ve ali mu bo artikel ustrezal ali ne, omogočimo enostavno vračilo. GLS ShopReturnService je storitev, ki spletnim trgovcem ponuja enostavno vračilo napačno naročenega izdelka. Storitev deluje na princip, da v primeru vračila ali zamenjave artikla pošiljatelj v paket priloži dodatno prevoznico in s tem kupcu olajša vračilo artikla. Vse kar mora storiti kupec je da paket zapakira nazaj, prilepi na paket prevoznico, ki je bila priložena v paketu in paket odda.

Izbira lahko med različnimi možnosti oddaje paketa:

  • oddaja paketa v GLS Paketomat
  • oddaja paketa v GLS paketno trgovino
  • oddaja paketa z naročilo GLS kurirja
V primeru, da prejemnik želi vrniti prejeto blago, lahko pošiljko oddajo v GLS Paketni trgovini, GLS Paketomat ali GLS kurirju in GLS jo bo vrnil pošiljatelju.
Pošiljatelj v paket priloži prevoznico za vračilo blaga. Prejemniki preprosto nalepijo prevoznico na svoj paket in ga oddajo za njih najbolj priročen način. Vračilo blaga je tako za prejemnika brezplačno. Samo v primeru, če paket prejemnik dejansko vrne, se pošiljatelju izstavi račun za storitev.
 
gls_shopreturnservice_2.jpg
 
Prednosti GLS ShopReturnService
  • Priročna rešitev za vračilo blaga
  • Blago se vrne pošiljatelju v roku 24 ur (po Sloveniji)
  • Storitev se zaračuna le v primeru, če se paket dejansko vrne
  • Neprekinjeno sledenje vračila

GLS ShopReturnService omogoča bolj transparentno sodelovanje s končnim kupcem, saj mu olajša enostavno vračilo in pripomore, da se kupec prav zaradi tega enostavnega vračila izdelka, vrača nazaj v spletno trgovino in opravi še več nakupov. S storitvijo si pridobite še dodatno zaupanje potrošnikov, saj so že v naprej obveščeni o možnosti zamenjave ali vračila izdelka.