Posljipaket Clanek - Pogosta vprašanja

 

 

Pogosta vprašanja

Preberite najpogostejša vprašanja (FAQ) glede uporabe spletne trgovine Posljipaket.si in dostavnih poštnih storitev GLS Slovenija.

 

Domači paketi po navadi pridejo na cilj naslednji delovni dan po oddaji paketa. Za dostavo v sosednje evropske države je standardni rok dostave po navadi od 24 do 48 ur, za skoraj vse bolj oddaljene države pa od 72 do 120 ur. GLS dostavlja pakete od ponedeljka do petka med običajnim delovnim časom. Odkrijte, kje je trenutno vaš paket in kdaj bo dostava predvidoma opravljena.

Sledenje paketom

Pakete lahko pošljete v sledeče države:
Hrvaška, Madžarska, Avstrija, Slovaška, Češka, Nemčija, Nizozemska, Luksemburg, San Marino, Belgija, Danska, Italija, Monako, Romunija, Poljska, Bolgarija, Francija, Litva, Latvija, Irska, Estonija, Švedska, Španija, Portugalska, Finska, Norveška
Pakete lahko oddate v kateri koli GLS Paketni trgovini ali GLS Paketomatu. Po vsej Sloveniji je približno 500 Paketnih trgovin in 50 Paketomatov. Pakete lahko prevzame GLS kurir tudi na želenem naslovu.
Paket ne sme presegati naslednjih vrednosti:
Dolžina: 200 cm
Širina: 80 cm
Višina: 60 cm
Skupna dolžina in obseg: 300 cm
Izračun največje skupne dolžine in obsega: 2x višina + 2x širina + 1x najdaljša stran
Paket lahko tehta največ 40 kg.
Neustrezno in/ali neobičajno zapakiranega blaga GLS po navadi ne odpošlje. Računalnike (npr. namizne ali prenosne) odpošlje samo v originalni embalaži. Med drugim ne odpošlje:

- neustrezno zapakiranega blaga in/ali blaga, ki ni zapakirano v standardni embalaži;
- paketov, ki so očitno pretežki in preveliki;
- paketov, ki so zvezani skupaj;
- blaga, ki zahteva kakršno koli obliko previdnega prekladanja (npr. lomljivo blago ali blago, ki se ga lahko prevaža samo v pokončnem položaju ali položenega na določeno stran);
- pokvarljivega ali kužnega blaga;
- pokvarljivih živil;
- blaga, občutljivega na temperaturo;
- pokvarljivih živil;
- človeških ostankov;
- živine in rastlin;
- posebej dragocenega blaga (npr. denarja, plemenitih kovin in dragih kamnov, zmagovalnih nagradnih listkov in podobnih predmetov, pravih biserov, starin);
- umetniških del, predmetov s čustveno vrednostjo;
- telefonskih kartic ali kartic za polnjenje predplačniškega računa za mobilni telefon;
- dokumentov z denarno vrednostjo (npr. vrednostnih papirjev, menic, hranilnih knjižic ...);
- streliva, strelnega orožja, eksplozivov in podobnih predmetov;
- paketov, ki so naslovljeni na naslovnikov poštni predal;
- blaga, ki je v konvenciji ADR (Evropski sporazum o mednarodnem prevozu nevarnih snovi po cesti) navedeno kot nevarno;

Embalaža mora biti primerna za vrsto, težo in robustnost predmeta, ki ga pošiljate.
Blago, zapakirano v kartonske škatle iz visokokakovostnega, na vlago odpornega dvoslojnega kartona, je po navadi dobro zaščiteno. Zaščita robov in površin je še posebej pomembna. Najbolje je, da uporabite novo škatlo; rabljene škatle so primerne le za odporno blago. Težja ko je vsebina, stabilnejša mora biti zunanja embalaža.
Ves prazen prostor v škatli napolnite s polnilom. Blago se ne sme premikati. Polnilo mora biti iz materiala, ki je združljiv z blagom, ki ga pošiljate. En način za pakiranje paketa s težkim in občutljivim blagom je uporaba točno prilegajočih se modelov iz polistirena. Blago se ne sme neposredno dotikati zunanje embalaže.
Paket ovijte z lepilnim trakom in ga na vseh straneh dobro zaprite. Težji ali večji ko je paket, močnejši mora biti lepilni trak. To, da paket robustno zaprete, je ključnega pomena za varen prevoz.
Nalepko namestite na največjo stranico paketa. Odstranite stare nalepke ali usmerjevalne oznake. Več paketov ne smete poslati v enem velikem paketu, temveč jih pošljite posamezno. Vsak paket mora imeti svojo nalepko.
GLS je odgovoren za izgubo paketov ali poškodbe na njih. Odgovornost ne vključuje posledičnih izgub, kot je na primer izguba dobička. Če pošiljatelj ne sklene transportnega zavarovanja, GLS po zakoniti odgovornosti povrne vrednost blaga, ki presega zakonske omejitve, tj. do največ 200 evrov na paket. Vrednost blaga se določi kot nabavna cena, za rabljeno blago kot trenutna vrednost, za blago, odposlano po dražbi, pa kot dražbena cena, in sicer glede na to, kateri znesek je v posameznem primeru najnižji. Nadaljnje informacije lahko najdete v Splošnih pogojih poslovanja podjetja GLS Slovenija.

 

 

Pošiljanje paketa po korakih

Dobrodošli na spletnem mestu posljipaket.si, kjer lahko pošljete paket v Slovenijo in ostale Evropske države hitro in zanesljivo v udobju vašega doma.
Za naročilo potrebujete podatke pošiljatelja in podatke prejemnika, embalažo in meter. Po oddanem naročilu in plačilu prejmete prevoznico, ki jo prilepite na paket. Več

Zapakirajte in izmerite svoj paket

Določite, kje naj prevzamemo paket

Določite, kam naj dostavimo paket

Določite storitev ob paketu

Oddajte naročilo z varnim spletnim plačilom